
פרויקט המלגות של קהילת משהד בישראל שנת 2026
סטודנטים וסטודנטיות יקרים
כמו בכל שנה, גם השנה, בשנת הלימודים תשפ"ו (2026), קרן המלגות של עמותת קהילת אנוסי משהד בישראל יחד עם קרן המלגות ע"ש חנה בנימיני ז"ל, תעניק מלגות לימודים לבני/בנות הקהילה הלומדים במוסדות להשכלה גבוהה המוכרים על ידי המל"ג.
המלגות המוענקות ע"י הקרן, נועדו מחד לעודד את בני הקהילה ללימודים להשכלה גבוהה ומאידך לחזק ולהדק את הקשר בין הדור הצעיר, לקהילת אנוסי משהד ולמורשתה.
נא וודאו כי קראתם את התקנון וכי אתם עומדים בתנאים הנדרשים למסלולים השונים, לפני ההרשמה בפועל

תקנון וקריטריונים לזכאות ה'תשפ"ו
1. תנאי סף וזכאות:
-
המלגה מיועדת לבעלי קשר משהדי ישיר בלבד, עד דור 3 (יובהר כי נישואין לבן או בת הקהילה אינם מקנים זכאות למלגה).
-
המלגה מיועדת לסטודנטים ילידי שנת 1986 ועד לשנת 2006, לאחר סיום שירות סדיר מלא או שירות לאומי/אזרחי.
2. זכאות לפי מסלולי לימוד:
-
תארים אקדמיים: סטודנטים מן המניין לתואר ראשון, שני או שלישי (דוקטורט) במוסדות המוכרים על ידי המל"ג או בסמינרים להוראה.
-
מסלול לימודי דיינות : הזכאות מותנית בהצגת אישור רשמי על מעבר מבחן הסמכה אחד לפחות במהלך השנה האחרונה.
-
החרגת תלמידי תיכון: בקשות של תלמידי תיכון בלימודים אקדמיים יועברו לבחינה פרטנית של ועדת המלגות.
3. תקופת הזכאות:
-
סטודנטים זכאים למלגה עד שנה שלישית ברציפות.
-
בתארים בהם משך הלימודים התקני (לפי הגדרת המל"ג) עולה על שלוש שנים, תינתן הזכאות עד השנה האחרונה ללימודים.
4. גובה שכר לימוד ומימון:
-
המלגה תוענק עבור מסלולים שהיקף שכר הלימוד השנתי בהם הוא 10,000 ש"ח ומעלה.
-
המלגה מיועדת למממנים את לימודיהם באופן עצמאי (ללא מימון חיצוני מלא של 100%).
-
לא תינתנה כפל מלגות מאת העמותה (סטודנט שהוא חייל, או סטודנט המקבל תמיכה בחגים).
5. השתתפות בפרויקט מורשת קהילת אנוסי משהד (חובה):
-
כחלק מתנאי המלגה, הסטודנטים ייקחו חלק פעיל בבניית מאגר משפחות קהילת משהד בישראל. הנחיות להשתתפות וקישור לפרויקט יופיעו ברשתות החברתיות ובאתר קהילת אנוסי משהד.
-
המאגר יהווה ארכיון דיגיטלי מסודר שישמש את "בית מורשת קהילת משהד" שיוקם בעוד מספר שנים, במטרה לתעד את הדור שנעלם בהדרגה ולשמש תשתית לתערוכות וקיר משפחות.
-
יצירת "ספר כתובות ומספרי טלפון" קהילתי עבור בני הקהילה הגרים בישראל.
6. עמידה בלוחות זמנים ואחריות אישית:
-
בחינת המועמדות מותנית בהגשת כלל הטפסים והמסמכים במסגרת מועדי הרישום המפורסמים. מועדים אלו הם סופיים ולא יינתנו החרגות.
-
על הסטודנט מוטלת האחריות להשלים את כל המסמכים כנדרש. בקשות חלקיות לא ייבחנו ולא יינתן עליהן מענה.
7. תקשורת ועדכונים שוטפים:
-
כל ההתקשרות בנושא המלגה תתקיים אך ורק בין הסטודנט/ית לבין מנהלת ועדת מלגות. לא יתקיים קשר, מענה או העברת מידע מול בני משפחה או גורמים מייצגים.
-
האחריות על בירורים, הגשת מסמכים ומעקב אחר הנחיות המנהלת היא אישית ובלעדית של הסטודנט/ית.
-
כלל העדכונים יפורסמו אך ורק בקבוצת הווטסאפ הייעודית. באחריות הסטודנט להתעדכן בפרסומים באופן שוטף.
-
כלל העדכונים יפורסמו אך ורק בקבוצת הווטסאפ הייעודית. באחריות הסטודנט להתעדכן בפרסומים באופן שוטף. סטודנטים ללא גישה לוואטסאפ נדרשים למנות איש קשר מטעמם שיהיה חבר בקבוצה ויעביר להם את המידע בזמן אמת.
8. לוחות זמנים לרישום:
-
פתיחת רישום : יום ראשון 26.04.2026
-
סגירת רישום : יום שישי 05.06.2026
9. נוכחות באירוע הקהילתי (תנאי חובה):
-
המענק יינתן לפקודת שם הסטודנט/ית בלבד במסגרת אירוע קהילתי חגיגי שיערך בתחילת חודש יולי 2026.
-
חלה חובת השתתפות של הסטודנט/ית באירוע. במידה ונבצר מהסטודנט להגיע, יש לשלוח נציג ממשפחתו הגרעינית בתיאום ועדכון מראש מול מנהלת ועדת המלגות.
-
אי-הגעה לאירוע (של הסטודנט או נציגו) תמנע את האפשרות לקבלת המילגה.
לברורים ניתן לפנות לגב' ענת רחמני
באמצעות הוואטסאפ 052-2656955
או במייל [email protected]
